Ο νέος (ένθεν και ένθεν) φασισμός

[Αναρτήθηκε στο facebook στις 30-6-2019]

Η αθλιότητα της Athens Voice αναφορικά με τη νοσηλεύτρια από την Αρμενία που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της, είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ευκολίας με την οποία εκτοξεύονται κουβέντες στο διαδίκτυο.
Κάποιοι έχουν μπερδέψει τον λόγο με το φτύσιμο. Αυτή η χολή που ξεχειλίζει πανταχόθεν είναι θλιβερό δείγμα μιας κοινωνίας που, ακκιζόμενη, εκφασίζεται. Φοβάμαι ότι έχουμε πολλούς περισσότερους φασίστες απ' αυτούς που δήθεν καταγράφονται στις εκλογές. Εχουμε πλέον σε ευδοκίμηση ένα νέο είδος φασίστα, που δεν είναι καθόλου "ούγκανο", αλλά "κουλ", "προχω", προοδευτικός". Αυτό το μεταλλαγμένο είδος εγώ το φοβάμαι περισσότερο. Διότι ο πιο επικίνδυνος φασίστας ειναι εκείνος που για ιδεολογία έχει μόνο τον κωλοπαιδισμό του.

[Αναρτήθηκε στις 4-7-2019 στο facebook,  μετά την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice]


Ανήκω σ' αυτούς που καταδίκασαν την άθλια ανάρτηση της Athens Voice για την άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα τις προάλλες. Θεωρώ ωστόσο εξίσου φασιστική και την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας από αυτόκλητους εισαγγελείς που θεωρούν ότι εκπροσωπούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ στην πραγματικότητα απλώς το μουτζουρώνουν με τη μαυρίλα τους. Αυτό δεν είναι πολιτικός ακτιβισμός, είναι τζάμπα μαγκιά, τζάμπα αλλά κανιβαλιστική, και επικίνδυνη. Οι αυτόκλητοι σωτήρες, ακόμη κι αν πασχίζουν να μας πείσουν για τη δήθεν αριστερή τους συνείδηση, πάντοτε κρύβουν μέσα τους έναν μικρό Αδόλφο. Η κοινωνία δεν τους έχει ανάγκη. Ας διαφωνούμε, αλλά με επιχειρήματα, όχι με τσαμπουκάδες και μουτζούρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει [κουβεντιάζοντας μ' ένα τραγούδι]

"Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη και ο Μαρίνος Αντύπας

Τα σχολικά βιβλία χθες και σήμερα